Et ægte Dream Team

For et års tid siden stod det klart, at Venstre Lolland skulle have en ny borgmesterkandidat. Da jeg stillede op til mit første valg for fire år siden, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg ville komme til at spille en hovedrolle i den sammenhæng. Men pludselig stod jeg med ja-hatten på hovedet i Bangs Have, hvor en enstemmig partiforening havde peget på mig som partiets nye bud på en borgmester.

At være borgmesterkandidat er stort og spændende. Særligt fordi Lolland traditionelt set er en rød kommune. Jeg gør mig umage – det er det mindste, man altid kan gøre, når udfordringerne er store.

Med jobbet som borgmesterkandidat følger også ansvaret at være gruppeformand, dvs. leder af byrådsgruppen. Det er en vild opgave. Udover at lede de valgte byrødder har det også været mit ansvar at finde de kandidater, som vil stille op for os ved kommunalvalget den 16. november 2021. Den opgave har skabt nye møder med mennesker, der deler mange af de samme værdier som mig selv. Mennesker, der elsker deres lokalområde, så de er klar til at bruge kræfter på at føre deres tanker og idéer ud i livet.

I Venstre Lolland har vi været igennem et generationsskifte. Vi er to byrådsmedlemmer, der genopstiller. Resten at holdet er nyt. Flere af de nye kandidater er også nye medlemmer af Venstre, ligesom jeg selv var for fire år siden. De har valgt Venstre til, fordi de ønsker en ny retning for vores egn, hvor vi fokuserer på potentialer frem for at se begrænsninger. Vi kører ikke på autopilot, men har holdninger og rødder i det lokale erhvervsliv.

Dertil kommer, at mange lokale kvinder har valgt at stille op for Venstre Lolland. De siger, at jeg har inspireret dem, men jeg ved, at de også stiller op for at hjælpe til og af kærlighed til Lolland og deres lokalområde.

Alle kandidaterne har haft forskellige jobs i det private erhvervsliv. Mange har været selvstændige i perioder af deres liv, mens andre er børn af selvstændige forældre. Kandidaterne kommer fra hele kommunen, og det gør, at vi i fællesskab ved, hvad der rører sig. Vi har et bredt udsyn og en bred erfaring.

Derfor er det nye kandidathold mit ”Dream Team”. De går alle på med krum hals og godt humør. De stiller krav til sig selv og til mig, og jeg elsker dem for det. De vil gøre en forskel og er drevet af ”hvorfor og hvordan”. En kommune er en kompleks størrelse, og de lader sig inspirere af det private erhvervsliv til at udvikle nye initiativer. På den måde bidrager de med det bedste fra alle verdener og er med til at skabe en ny retning for Lolland Kommune.

Sammen går vi efter vækst og udvikling frem for tilpasning og afvikling. Vi tør håbe og drømme, og frihed og fællesskab er drivkraft for alt, hvad vi beskæftiger os med. Vi ønsker, at borgerne i Lolland Kommune skal have flere frie valg, og de skal have mere medbestemmelse over, hvad der sker i vores kommune. Vi skal skabe den fremtid, som vi ønsker. Vi har en stærk kommunal administration, der hjælper os med at realisere vores ønsker, men det er os som politikere, der med en fast hånd på roret sætter kursen. Administrationen trimmer sejlene og hjælper os med at navigere mod det fælles mål.

Vi glæder os alle sammen til rejsen.