Hvem er Tine?

”Den, der går i de andres fodspor, kommer aldrig foran.”

Det er mit livsmotto. Selvom det kan lyde sådan, er det ikke bare et spørgsmål om at komme først. Det handler derimod om at vove – at turde søge sin egen vej og sætte sit eget præg på sine omgivelser.

Fra barnsben har jeg altid gået mine egne veje. Jeg har fulgt mit hjerte mod de omgivelser og mennesker, der giver mening i mit liv. Det har bragt mig vidt omkring. Fra Bandholm til København tilbage til Maribo. Fra studerende til selvstændig for nu at arbejde som sekretariatsleder i Ren Energi Lolland (REEL).

I Lolland Kommune skal vi heller ikke gå i de andres fodspor. Vi skal se mulighederne og gribe ud efter chancerne. Det kan vi gøre sammen.

Nysgerrigheden og den frie tanke

Hvis du spurgte mine forældre, ville de nok sige, at jeg som barn var lidt af en normbryder. Jeg var nysgerrig og altid på jagt efter nye eventyr. Jeg kunne godt have svært ved at sidde stille i skolen, og ofte tog jeg mine opdagelser fra verden udenfor med ind i klasseværelset. Jeg skulle erfare, opleve og føle verden for at kunne lære.

At være født med en naturlig nysgerrighed har ikke altid været let. Jeg har altid insisteret på, at ingen skulle tage den frie tanke fra mig, og dén liberale værdi er og bliver kernen for mit liv. Jeg vil ikke frygte, hvem jeg kan møde bag den lukkede dør, men drives af min fornuft og følelsen af nysgerrighed til at udforske de muligheder, der gemmer sig bag døren – både personligt og for os som samfund.

Kampen for at bane en ny vej

Som 20-årig skiftede jeg Bandholm ud med studiebøgerne i København, og syv år senere kunne jeg som cand.agro. kalde mig familiens første kandidat. I mellemtiden havde min mand og faste anker, Henrik, og jeg fået vores to ønskebørn, Jens og Marie. 

I Bandholm kaldte min fars maskinfabrik, og vi blev enige om at flytte tilbage til Lolland både for fabrikkens og familiens skyld. Vi arbejdede dag og nat, men måtte i begyndelsen af det nye årtusinde konstatere, at tiden var imod fabrikken.

I 2005 indgav vi konkursbegæring. Mange ville måske betragte det som et personligt nederlag, men mine bekymringer lå et andet sted, nemlig hos de trofaste medarbejdere, der stod til at miste deres job. Min bevidsthed om mit ansvar som indehaver gjorde, at jeg i flere år efter fulgte “Bandholm-smedene” på afstand for at kende deres videre færden.

Min egen livsvej skulle også lægges om for at bane en ny retning for mig. Jeg fandt ud af, at jeg havde smag for det grønne iværksætteri. Sammen med Christian Lorentz Bagger fik jeg den idé at udvikle en dansk frugt- og fuldkornsdrik i Planteriet ApS. Udover nogle unikke produkter udviklede iværksætterrejsen sig også til et venskab for livet.

Siden 2017 har jeg været ansat som sekretariatsleder for REEL. Hver morgen vågner jeg med en glæde og vished om, at jeg er en del af en bevægelse, der er med til at gøre en forskel for den bæredygtige udvikling af Lolland, som vi er sammen om at skabe.

Min drivkraft i politikken såvel som i erhvervslivet henter jeg i energien fra min familie og mine venner. At træne med mine hunde, læse bøger og spille bridge er nogle af de aktiviteter, jeg holder allermest af. Gennem flere år har jeg været stor fan af lange gåture, fordi man får så mange gode tanker og inspiration, når man går. Jeg er heldig at have tre veninder, der altid gerne vil med på gåture for at lufte ud i tankerne. Det betyder meget for mig, at jeg har både familie og venner så tæt på mig, for hos dem kan jeg trykprøve mine tanker og idéer – og de ved, hvornår de skal sige stop. Jeg er taknemmelig for, at de altid er der til at støtte mig.

Vi kan gøre det sammen

Som årene gik, blev jeg dog klar over, at hvis jeg virkelig ville gøre en forskel, måtte jeg gå ind i lokalpolitik. Jeg meldte mig ind i Venstre, det liberale parti med plads til nysgerrighed og frie tanker, og blev i 2017 valgt til byrådet, udpeget som formand for Fritids- og Kulturudvalget og medlem af Børn- og Skoleudvalget. Siden 2020 har jeg også været medlem af Økonomiudvalget i Lolland Kommune.

Lige nu har vi i Lolland en unik mulighed for at bane vores egen vej i verden. Den bæredygtige omstilling har et potentiale til at skabe udvikling og placere os på det grønne Danmarkskort. Femern-forbindelsen gør os om få år til porten for Europa. Nakskov 2030 og udviklingen af afkørsel 48 kommer til at skabe en hidtil uset fremgang for vores hovedbyer, der vil smitte af på hele kommunen og sætte spor i resten af Danmark.

Det er nu, at vi skal bane vores egen vej for Lolland – og vi gør det sammen. Du kan læse mere om mine tanker til, hvordan vi kan gøre det under mine politiske mærkesager.

Du kan læse hele mit CV nedenfor.