Mere end et partibogstav

I 2017 stillede jeg for første gang op til kommunalvalget i Lolland Kommune. Jeg fik mange positive tilkendegivelser.

”Fedt, at du stiller op – du har en lang erhvervserfaring!”

”Dejligt, endelig en kvinde med sine meningers mod i byrådet!”

”Hvor er det skønt, du er indfødt og kender alt til Lolland!”

Alle de positive tilkendegivelser blev dog fulgt op af ét kritisk spørgsmål: ”Hvorfor har du dog valgt Venstre?”

Skepsissen var ofte knyttet til personspørgsmål på landsplan. Man kunne ikke lide ”Inger”, og ham ”Lars” var vist mere snu end skarp. Når jeg nu møder vælgerne, er det ”Jakob”, der skal mærke smagsdommeriet, fordi han smiler så mærkeligt og står så underligt.

Mit valg af Venstre handler ikke om personer. Det handler om værdier. Som parti bygger Venstre nemlig på et fundament af frihed, fællesskab og frisind. Det var derfor, at jeg valgte netop dette parti. Udover værdierne ville jeg gerne have mulighed for at have adgang til partikolleger på Christiansborg. Jeg tror nemlig på, at dét, som vi oplever ude i kommunerne, kan være nyttig viden for dem, der sidder i hovedstaden – og jeg vil gerne bidrage til at skabe en bedre sammenhæng mellem Folketinget og landets kommuner.

Det lokale demokrati ligger mit hjerte nært. Det er Lolland, som jeg vil arbejde for. Jeg er ”Tine fra Bandholm”, som er født og opvokset her, flyttede væk i seks år for at tage en uddannelse, før jeg flyttede tilbage for at stifte familie og drive virksomhed.

Valget i 2017 var den vildeste jobsamtale, som jeg nogensinde har været til. Dét at få folks tillid ved et valg og blive folkevalgt til et byråd var helt ekstraordinært for mig.

Derfor har jeg gjort mig umage gennem de seneste fire år. Som formand for Fritids- og Kulturudvalget har vi haft et exceptionelt godt samarbejde på tværs af partier og lister, og jeg synes selv, at vi er nået langt i at skabe et lokalt fællesskab med udgangspunkt i kulturen. Et af mine mål har været at skabe mere dialog og øge indflydelsen hos borgerne og foreningerne, og dér har vi også rykket os.

Om få måneder er der valg igen. Jeg stiller op som borgmesterkandidat, og jeg gør det som ”Tine fra Bandholm”. Jeg gør det med mere erfaring og med større visioner for Lolland Kommune, som jeg ønsker at bringe i en ny retning.

Der er sikkert nogle, der stadig tænker, at de ikke stemmer Venstre. Jeg håber, at de i stemmeboksen ikke kun kigger på bogstavet, men tænker på mennesket. Som menneske er jeg mere end et parti. Jeg er lokalpatriot. Jeg er en relationsskaber. Jeg er iværksætter. Jeg er mor og hustru. Jeg er datter af lokale folk, der troede på lokalområdet, da de i 1960 startede et smedeværksted i Bandholm. Jeg har Lolland løbende i mine årer. Jeg ved, at vi kan få mere ud af vores egn ved at stå frem og holde fokus på potentialer frem for kun at se begrænsninger.

Det er den person, som I kan sætte kryds ved den 16. november 2021. Ja, jeg repræsenterer et liberalt, borgerligt parti – et parti uden topstyring, hvor jeg har stor indflydelse og beslutningskompetence i Lollands byråd.

Så husk, et byrådsvalg er mere end bogstaver og farver. Det er lokale mennesker, som du skal have tillid til i de næste fire år.