Tines Tanker om en international skole.

Ved det sidste byrådsmøde før sommerferien 2020 besluttede det samlede byråd, at der arbejdes videre med at få etableret en international skole i Lolland kommune. Vi bliver derved den første kommune i Danmark og går derved foran.

Det bliver utrolig spændende at følge dette projekt.
Det er visionært og ambitiøst og glædeligt at vi kan sætte en vækstorienteret retning i et byråd hvor tilpasning for det meste er på dagsordenen.
Dette fyrtårn vil give nye muligheder for eksisterende borgere og fremtidige bosættere, og hvem ved om netop denne indsats bliver starten på meget mere.

Tilpasninger er altid triste, men de har en vis tryghed forbundet til sig. Man kan altid skære noget til, så det kommer til at passe ind. Det er langt mere besværligt at bygge noget til, bygge noget op, skabe vækst og udviklingsprojekter. Når man arbejder med vækststrategier ved man jo ikke helt om de forudsætninger som man stiller op bliver realiseret. Kommer der nok kunder i butikken. Bryder de sig om de varer vi har på hylderne osv osv. Det kræver mod og dygtighed at følge en vækststrategi.

Nu er vi startet med den internationale skole, den er også et resultat af den faste forbindelse der skal bygges over Femern Bælt, men den er dog mere noget vi selv har tilvalgt end alle de andre vækstaktiviteter.

Jeg tænker at vi her kommer til at se en ny retning for ambitiøse retninger i Lolland Kommune. Vi starter med skolen, og derefter vil det være naturligt at tage fat i boligformer både for erhvervs aktive og seniorer.

Vi har så meget at byde på allerede og der ligger endnu flere uforløste potentialer foran os.